Valmistaudu kokeeseen

RKL JÄRJESTÄÄ VALMENNUSKURSSIN AMK-VALINTAKOKEESEEN Helsingissä, Kuopiossa, Oulussa, Seinäjoella, Tampereella ja Turussa. Lisätiedot: www.rkl.fi/koulutusTyöpäällikkö Tero Nurme

Henkilöprofiili:            

Nimi: Tero Nurme

Koulutus: rakennusmestari

Työnantaja: Lujatalo Oy, työpäälliikkö

Ikä: 38 vuotta

Harrastukset: liikunta, perhe

nurme_iso.jpg     

 

Työpäällikkö paljon haltijana

Tero Nurme (38 v.) työskentelee työpäällikkönä projektinjohtourakassa Helsingin Vuosaaren Satama-alueella, jonne Lujatalo Oy rakentaa porttikeskusta ja logistiikkahalleja. Työpäällikkö johtaa kahta kymmenen hengen työnjohtotiimiä sekä vastaa muun muassa projektien kustannuskurista, hankintojen valvonnasta ja aikataulujen pitävyydestä.

– Työpäällikkö huolehtii, että osa-alueet toimivat ja käytössä olevat resurssit on mitoitettu oikein. Päivittäisiä rutiineja ovat yhteydenpito suunnittelijoihin sekä tilaajaan. Keskeiset yhteistyökumppanit ovat projektien vastaavat mestarit sekä hankinta- ja tuotantoinsinöörit. Suurin osa ajasta vierähtää erilaisissa suunnittelu- ja työmaakokouksissa, Nurme kuvailee keskivertotyöpäiväänsä.

Monipuolinen työnkuva

Tero Nurme on työskennellyt vastaavana mestarina ja työnjohtotehtävissä jo 13 vuotta, joista viimeiset kuusi Lujatalo Oy:n palveluksessa. Hän on valmistunut rakennusmestariksi Lappeenrannan teknillisestä opistosta vuonna 1994. Työmaat ovat olleet pääasiassa pääkaupunkiseudulla.

– Rakentaminen on mielenkiintoista ja vaihtelevaa työtä, tylsiä päiviä ei juuri ole. Ala vaatii oma-aloitteisuutta, paineensietokykyä ja yhteistyötaitoja.

Rakentamisen johtaminen on jatkuvaa työssä oppimista sekä uusien tilanteiden ja ihmisten kohtaamista.

– Rakennusala on tarjonnut minulle yllin kyllin suuria haasteita ja mieleenpainuvia kokemuksia. Parhaita hetkiä ovat aina kohteiden valmistuminen ja niiden luovuttaminen loppukäyttäjille. Kiitolliset asiakkaat ovat laadun tae. Silloin koko rakennusurakkaan osallistunut porukka voi ansaitusti tuntea, että me teimme sen.

Päteviä rakennusmestareita tarvitaan

Rakennusala elää noususuhdannetta. Samalla rakennusammattilaisten kysyntä ja arvostus on noussut. Esimerkiksi rakennusmestareista ja työmaainsinööreistä on jatkuvasti pulaa.

– Todella hienoa, että rakennusmestarikoulutus on alkanut uudestaan. Rakennusalalla kaivataan kipeästi pätevää ja innostunutta rakennusmestari-polvea. Toivottavasti uuden koulutuksen sisällössä painotetaan riittävästi aikataulusuunnittelu- ja kustannuslaskentavalmiuksia. Niille taidoille on aina tarvetta.

– Rakennusprojektien avainhenkilöiden pula näkyy myös työmarkkinoilla: headhunterit ovat vähän liiankin ärhäkästi liikkeellä, Nurme kuvaa villiä rekrytointitilannetta.

Teksti: Markku Lahtinen, Viestintä Oy Viisikko
Kuvat: Samuli Skantsi

Haastatteluajankohta kevät 2007