Valmistaudu kokeeseen

RKL JÄRJESTÄÄ VALMENNUSKURSSIN AMK-VALINTAKOKEESEEN Helsingissä, Kuopiossa, Oulussa, Seinäjoella, Tampereella ja Turussa. Lisätiedot: www.rkl.fi/koulutus



Sini Kuronen

sini_k_300.jpg 

Lähtekää naiset opiskelemaan rakennusmestareiksi!

 

– Valmistuminen on tuore asia, ja se tuntuu hyvältä, Sini Kuronen (23) sanoo tyytyväisenä oltuaan muutaman kuukauden täyspäiväisesti töissä Lujatalossa Oy:ssä, Helsingissä työnjohtajana.

Aikaisemmin maalarina toiminut Sini aloitti rakennusmestariopinnot Hämeen ammattikorkeakoulussa, Hämeenlinnassa syksyllä 2007 ja valmistui rakennusmestariksi kolme ja puoli vuotta myöhemmin. Hän oli opiskeluaikanaan töissä samalla työnantajalla osa-aikaisesti. Työtä on riittänyt hyvin eri elämäntilanteisiin.

 – On totta, että työympäristössäni on vähän naisia, mutta mielestäni hakeutumista alalle kannattaa miettiä enemmän oman mielenkiinnon kuin sukupuoleen liittyvien asioiden perusteella. Hänen mielestään jokainen ihminen osaa – sukupuolesta riippumatta – jotakin paremmin kuin toinen. Siksi on olennaisempaa osata sovittaa omat vahvuutensa ja kehitettävät alueensa osaksi työyhteisöä, jotta tästä tulee mahdollisimman tasapainoinen ja turvallinen ympäristö toimia.

 – Alan töissä ovat eduksi tietyt ominaisuudet, kuten päätöksentekokyky ja halu kantaa vastuuta. Auktoriteettia tarvitaan myös, koska esimiestehtävässä pitää osata johtaa muita ja vastata siitä, että projekti sujuu aikataulun mukaisesti sekä vastaa taloudellisesti ja laadullisesti sitä, mistä on tilaajan kanssa neuvoteltu, hän lisää.

Sini pitää alaansa mielenkiintoisena ja palkitsevana. Jokainen päivä on erilainen, ja työssä saa kokea monenlaisia onnistumisia hyvässä ilmapiirissä. Lisäksi työmaiden monenlaiset toimijat, kuten aliurakoitsijat, suunnittelijat ja omat työntekijät, tekevät työyhteisöstä rikkaan ja monimuotoisen. Hänestä tuntuu hienolta, kun näkee rakennusprojektista koko prosessin tontin raivauksesta luovutukseen. Kun vielä omat valmistelut ja hyvin tehty taustatyö osoittautuvat sellaisiksi, että huomaa työn etenevän niin kuin on suunnitellut, saa tuntea hyvää mieltä yhdessä muiden työkavereiden kanssa.

– Rakennusala on todella mielenkiintoista ja rakennusmestarin tehtävät ovat haastavia, Sini sanoo ja kannustaa alasta kiinnostuneita hakeutumaan rakennusmestarikoulutukseen.

 

Teksti: Taina Parviainen 17.2.2011, SmileMedia Oy