Valmistaudu kokeeseen

RKL JÄRJESTÄÄ VALMENNUSKURSSIN AMK-VALINTAKOKEESEEN Helsingissä, Kuopiossa, Oulussa, Seinäjoella, Tampereella ja Turussa. Lisätiedot: www.rkl.fi/koulutusTauno Hyvärinen

tauno_h_300.jpg

Rakennusmestarin taitoja voi hyödyntää monella alallaTauno Hyvärinen (38) työskentelee ohjelmistosuunnittelijana Process Vision Oy:ssä. Oltuaan yli kymmenen vuotta ICT-alalla hän päätti opiskella lisää ja aloittaa rakennusmestariopinnot Savonia- ammattikorkeakoulussa, Kuopiossa.

Vaikka nykyinen työ liittyy toiseen alaan kuin mistä hän tammikuun lopussa 2011 valmistui, opintojen aloittamiselle oli selkeät syyt: Tauno halusi turvata työnsaannin jatkossa ja mahdollisuuden vaikuttaa nykyistä enemmän omaan työnsaantiinsa.

Varma työpaikka tulevaisuudessa ei ollut kuitenkaan ainoa syy, miksi Tauno halusi opiskella lisää. Ennen rakennusmestarikoulutukseen hakeutumistaan hän ehti lukea rakentamiseen liittyvää kirjallisuutta vapaa-aikanaan.

– Rakentaminen on aina kiinnostanut minua, joten ajattelin, miksi en pätevöityisi samalla, kun luen aiheesta mieluusti muutenkin. Suunnittelen perheelleni kolmannen talon rakentamista, ja kesämökkejä olen myös rakentanut niin itselleni kuin muillekin vuosien varrella. Minusta tuntuu hyvältä se, kun näen oman työni jäljet ja vastaan itse koko hankkeesta, Tauno sanoo.

Hän kertoo suunnittelevansa myös mielellään tietokoneellaan talojen 3D-malleja ja kokevansa tulevaisuuden älykodit kiehtovina. Lisäksi mielessä on myös käynyt opintojen jatkaminen ja hakeminen opettajakorkeakouluun, jotta hän voisi myöhemmin opettaa mahdollisesti sekä ICT- että rakennusalalla.

– Rakennusmestarikoulutus on mielenkiintoista ja antaa jatkuvasti uusia mahdollisuuksia. Rakennusalan opit soveltuvat erinomaisesti muille aloille. Koen, että tällä tavoin omassa elämässäni opiskelu, työ, vapaa-aika ja henkilökohtainen elämä liittyvät mielekkäällä tavalla yhteen ja tukevat toisiaan, Tauno toteaa.

 

Teksti: Taina Parviainen, 17.2.2011 SmileMedia Oy