Valmistaudu kokeeseen

RKL JÄRJESTÄÄ VALMENNUSKURSSIN AMK-VALINTAKOKEESEEN Helsingissä, Kuopiossa, Oulussa, Seinäjoella, Tampereella ja Turussa. Lisätiedot: www.rkl.fi/koulutusMikko Tabell

 

mikko_t_300.jpg

 

Rakennusmestarikoulutuksessa pärjäävät ihmiset monilla taustoilla

 

Mikko Tabellin (34) kevääseen 2011 kuuluu monenlaisia muutoksia. Hän valmistui juuri rakennusmestariksi vuoden vaihteessa ja on vaihtamassa työpaikkaa ja siirtymässä ison rakennusliikkeen, Hartelan palvelukseen.

– Kun valmistuin Metropoliasta, Helsingistä, huomasin, kuinka mukavalta tuntui päästä moniin työhaastatteluihin. Heti kun paperit ammattikorkeakoulusta olivat kourassa, työn saanti ei vaikuttanut olevan ongelma, vaan kysyntää näihin hommiin tuntui olevan.

Nykyinen lainsäädäntö edellyttää, että alan työnjohdollisissa tehtävissä esimiehellä kuuluu olla asianomainen koulutus, joten sen vuoksi Mikko halusi hankkia itselleen pätevyyden. Pitkään kirvesmiehenä rakennuksilla työskennelleenä hän olisi ollut kiinnostunut oman alansa jatko-opinnoista jo aikaisemminkin, mutta ennen koulutusohjelman uudelleen käynnistämistä vuonna 2007, se ei ollut mahdollista, koska koulutusta ei ollut tilapäisesti tarjolla.

 – Hyvää kannatti odottaa. Olen oppinut koulutuksen myötä monia hyödyllisiä asioita, kuten ottamaan asioista selvää ja selvittämään, mistä tarvittava tieto haetaan. Lisäksi olen oppinut jakamaan projektit pienempiin osiin ja erottelemaan hankkeissa olennaiset asiat epäolennaisista. Ongelmanratkaisukykyni on kehittynyt, ja tunnen, että voin luottaa itseeni haasteellisen tilanteen edessä.

 Mikon mielestä koulutukseen hakemisen syyksi riittää se, että on aidosti kiinnostunut alasta. Mikko pitää ikää ja sen tuomaa kokemusta vain etuna, koska monet asiat oppii syvällisemmin vasta ajan myötä.

 – Jokaisella on mahdollisuus pärjätä millä tahansa taustalla. Kun on motivoitunut, osallistuu opetukseen ja tekee kotitehtävät, onnistuu varmasti siinä, mitä tekee. Lopulta saavutuksestaan voi olla todella ylpeä.

 

Teksti: Taina Parviainen 15.2.2011, SmileMedia Oy